Vi er en del af Østerlars Sport, hvor vi med ca. 100 medlemmer udgør en aktiv skytteafdeling. Alle aldersgrupper er repræsenteret, lige fra 6 år og opefter.

I løbet af året afholder vi nogle arrangementer i skytteforeningen, som også er med til at styrke det sociale samvær i foreningen. Vi har samarbejde med diverse skoler, hvor eleverne har mulighed for at afprøve deres evner indenfor skydning. Der er også mulighed for at leje vores baner til eksempelvis firmaarrangementer og skulle dette have interesse, kan man blot kontakte vores formand – se kontaktoplysningerne på vores hjemmeside.

Træningstider

RIFFEL
Søndag fra kl. 9.00 til 11.30
Onsdag fra kl. 18.00 til 20.30

PISTOL
Tirsdag fra kl 19.00 til 20.30

BIATLON
Mandag fra kl. 18.00 til 19.30.

Vinter:
Foregår i kælderen under Multihuset.

Sommer:
Foregår på Brommevej 25, Østerlars

Kontakt

RIFFEL OG PISTOL
Mikael Jørgensen
Tlf: 40 17 80 65

BIATLON
Lars Peter Jensen
Tlf: 29 27 16 60

Udendørs Skydning
Brommevej 25, 3760 Gudhjem

Findos

Indendørs skydning
I kælderen på Multihuset – Stavsdalvej 30, 3760 Gudhjem

Findos-indenførs

Skydning er en familiesport for alle generationer. I Østerlars Skytteforening er vores yngste medlem seks år, og det ældste 85 år.

Det er let at komme i gang: Du møder bare op. Vi har alt udstyret. Vi skyder året rundt. Om vinteren benytter vi en af Bornholms mest moderne indendørsbaner, som ligger i kælderen på Multihuset i Østerlars. Om sommeren tager vi udendørsbanen i brug. Den ligger på Brommevej i Ndr. Plantage, og bliver også flittigt brugt af jægere fra hele Bornholm til at indskyde deres jagtrifler. Mulighederne er mange. Vi skyder med luftrifler, salonrifler og pistoler, og på baner der er lige fra ti til 200 meter.

En sjov og spændende aktivitet er biatlon. Du kender det måske som skiskydning fra TV, og eneste forskel her er, at vi udskifter skiløbet med almindeligt løb. Men udfordringen er den samme: Du skal løbe hurtigt, men ikke hurtigere end at du har styr nok på pulsen til at kunne ramme målet under skydningerne.

Riffelskydning
15, 50 og 200 meter
I vinterhalvåret (1/10-31/3) skydes der på 15 meter baner, og dette foregår i kælderen under gymnastiksalen. Her skydes der med salonriffel.
I sommerhalvåret (1/4-30/9) skydes der på vores udendørsbane, som ligger på Brommevej 25. Her skydes der med riffel på såvel 50 meter baner som 200 meter baner.
Der er åbent onsdage kl. 18.00-20.30 og søndage kl. 9.00-11.30. Der kan dog være enkelte ændringer i løbet af året, det vil derfor være en god ide at gå ind på vores hjemmeside www.osterlars-sport.dk – her kan du se de aktuelle åbningstider.
Vi har instruktører og hjælpetrænere til børn og juniorer. Du behøver ikke selv at medbringe noget, da vi har rifler, høreværn og andet nødvendigt udstyr til rådighed.

Luftskydning
I kælderen kan du i vinterhalvåret (1/10-31/3) skyde luft på 15 meter banen.
Åbningstiderne er onsdage kl. 18.00-20.30 og søndage kl. 9.00-11.30. Hold øje med hjemmesiden www.osterlars-sport.dk for ændringer.

Jæger
Vi skyder hver onsdag i udendørs sæsonen samt nogle lørdage. Datoerne kan ses på hjemmesiden. Der skydes på 100 meter og 200 meter banen.
Der er tre 100 m baner, den ene med bukkeskive. Der er to 200 m. baner, begge med ringskive. Samtlige baner er kamera overvågede med monitor på hver standplads. Alt skydning foregår under fast tag. Der er mulighed for køb af trænings ammunition i de gængse kalibre. Der er skydeinstruktør til stede.

Biatlon
Biatlon er en kombination af løb og skydning, men ellers er reglerne fuldstændig de samme som i skiskydning, hvor der skydes på faldmål. Man skal altså i biatlon også ud på strafrunder, hvis man ikke rammer plet.
Skydningen foregår på Brommevej 25 fortrinsvis om mandagen. Om vinteren trænes der på 15 meter banen med luftrifler. Distancen bestemmer man selv.

Pistolskydning
Vi skyder hver tirsdag, i kælderen under gymnastiksalen. Der skydes på 15 meter bane og ringskiver. Der er 5 baner til rådighed. Der skydes med luftpistol, pistol kal. 22 og grovpistol 9mm / 38 Spc. (Kun bly eller kobber coated). Foreningen råder over tre kal. 22 pistoler. Der er mulighed for tilkøb af kal. 22 ammunition.